Return to site

Congres Gezond Uit 2019

5 september 2019

Staatssecretaris Paul Blokhuis was heel duidelijk: in 2020 vijftig dagattracties aangesloten bij Gezond Uit. Een mooi streven, en ook haalbaar kijkend naar de belangstelling voor een gezonder aanbod tijdens het congres Gezond Uit op 5 september j.l. bij Corpus. Het congres liet zien dat naast de achttien Taskforce-leden van Gezond Uit ook veel andere dagattracties al aan de slag zijn met gezonde voeding. Ook zij scharen zich achter het belang van gezonde voeding, vooral ook voor jongeren. Dagattracties kijken daarbij zowel naar het aanbod zelf: hoe ziet het assortiment eruit, als ook naar de manier van presenteren en verkopen van de producten. Beide elementen zijn belicht tijdens het congres.

De samenstelling van het assortiment en de manier van presenteren vormen ook de basis van de richtlijnen Gezond Uit die door Liesbeth Velema van het Voedingscentrum werden gepresenteerd. Verschillende dagattracties vertelden over hun ervaringen met een aantal pilots die zij de afgelopen maanden uitvoerden, onder andere met het vervangen van wit brood door volkoren brood en met het standaard aanbieden van kleinere porties friet. Uit de resultaten van de pilots bleek dat het niet moeilijk is om stappen te zetten, zonder dat het de tevredenheid van de bezoeker beïnvloed. In sommige gevallen zelfs met een betere omzet tot gevolg. Peter Klosse, de smaakprofessor, belichtte het onderwerp vooral vanuit culinair perspectief: maak het vooral lekker en vermijd het woord gezond.
 
We kijken terug op een mooi congres met inspirerende sprekers, informatieve workshops en enthousiaste deelnemers. We willen ook via deze weg alle sprekers nogmaals hartelijk bedanken voor hun bijdrage tijdens het congres.
 
Laten we samen van een dagje uit een leuke, lekkere en gezonde belevenis maken!

Bekijk hier de aftermovie:

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK