Return to site

Wat staat er op het menu bij Nederlandse dagattracties?

Onderzoek wijst het uit

Het menukaartenonderzoek geeft feitelijk inzicht in het aanbod van gezonde lunch bij Nederlandse dagattracties. In 2017 heeft Schuttelaar & Partners voor het tweede jaar op rij de menukaarten van 47 dagattracties geïnventariseerd, waaronder attractieparken, dierentuinen, musea en sportcentra.

In het onderzoek is onder meer gekeken naar het aanbod van bruin brood, salade en fruit. In vergelijking met 2016 is het aanbod gezonde producten licht gestegen. Het aanbod van gezonde producten voor kinderen blijft echter nog steeds achter. Slechts een kwart van de dagattracties biedt gezonde producten aan speciaal voor kinderen. Op de vraag waarom het gezonde kinderaanbod zo laag is geven de dagattracties aan dat er weinig vraag naar is. Mensen zijn een dagje uit en zien daarom een ongezonde snack of menu sneller door de vingers of vinden zelfs dat het er bij hoort.

Zeven van de 47 dagattracties scoorden maximaal; zij bieden hun gasten keuze uit alle gezonde producten die in het onderzoek zijn meegenomen. Deze koplopers zijn WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, Dierepark Amersfoort, de Efteling, Diergaarde Blijdorp, CORPUS, Madurodam en NEMO Science Museum.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly